Geen objecten gevonden

Woningtoewijzing

Aanbodmodel

Begin april 2016 zijn alle woningcorporaties op Goeree-Overflakkee met de woningtoewijzing overgestapt op het aanbodmodel. Wat houdt het aanbodmodel in? Het aanbodmodel betekent dat woningzoekenden zelf mogen reageren op het woningaanbod.

Het woningaanbod wordt wekelijks op dinsdag gepubliceerd in een lokale krant Groot Goeree Overflakkee en op onze website bij huuraanbod. U heeft 1 week de tijd om op het woningaanbod te reageren, de sluitingstermijn is op dinsdagmorgen om 08.00 uur. U kunt op alle beschikbare woningen reageren, van belang is dat u tot de doelgroep behoort en voldoet aan de gestelde voorwaarden. Bij de woningtoewijzing is het inkomen van belang en is een inkomensverklaring noodzakelijk. Vraagt u deze alvast aan bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800-0543 of via mijnbelastingdienst.nl (hiervoor heeft u uw DigiD nodig). 

Heeft u interesse in een beschikbare woning, dan kunt u reageren via onze website "Ik zoek een woning/huuraanbod" door op de betreffende reageerknop te klikken van de woning, een mail te sturen naar reactiefideswonennl of schriftelijk te reageren naar Postbus 9, 3240 AA Middelharnis. Geeft u in uw reactie duidelijk uw naam, adres, plaats, telefoonnummer, e-mailadres, gezinssamenstelling, geboortedatum en op welke woning(en) u reageert aan.

Na de sluitingstermijn op dinsdagmorgen om 08.00 uur worden de binnengekomen reacties verwerkt. Er wordt gekeken welke woningzoekenden voldoen aan de passendheidscriteria genoemd bij de advertentie. De huurprijs moet namelijk passen bij het inkomen. Als de passendheidscriteria kloppen, wordt de woning in principe toegewezen aan degene met het hoogst aantal punten.

Komt u niet in aanmerking voor de woning(en), dan ontvangt u geen reactie. 

Passend toewijzen

Vanaf 1 januari 2016 moeten woningen volgens de wettelijke regelgeving passend worden toegewezen. Wat houdt passend toewijzen in? Het passend toewijzen betekent dat 95% van de huishoudens die in principe recht hebben op huurtoeslag een woning moet worden toegewezen met een huur onder de aftoppingsgrens van de huurtoeslag. Dit geldt als u alleenstaand bent en een huishoudinkomen heeft lager dat € 22.700 en voor twee of meerpersoonshuishoudens met een huishoudinkomen dat lager is dan € 30.825.

Toewijzing sociale huurwoningen; huurprijs lager dan € 720,42

Van een sociale huurwoning is sprake wanneer de woning wordt verhuurd voor een huurprijs lager dan € 720,42. (prijspeil 2019) Wanneer u 18 jaar of ouder bent en op grond van uw puntenaantal in aanmerking komt voor een woning, dienen wij vooraf uw huishoudinkomen te toetsen. Wij dienen namelijk 80% van onze vrij gekomen woningen door te verhuren aan woningzoekenden met een verzamelinkomen tot maximaal € 38.035. De overige 20% zijn bedoeld voor woningzoekenden met een urgentieverklaring van FidesWonen en voor woningzoekenden met een (gezamenlijk) jaarinkomen van maximaal € 42.436.

Toewijzing geliberaliseerde huurwoningen; huurprijs € 720,42 of hoger

FidesWonen heeft een beperkt aantal geliberaliseerde huurwoningen in haar woningbezit. Geliberaliseerde huurwoningen zijn woningen waar bij aanvang van het huurcontract de huurprijs boven de huurtoeslaggrens (€ 720,42 prijspeil 2019) ligt. Als u een geliberaliseerde woning huurt, is het daarom niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Als uw verzamelinkomen hoger is dan € 38.035, komt u in principe in aanmerking voor een geliberaliseerde huurwoning.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden