Fideswaarden, missie/visie

FidesWonen is een wooncorporatie op Goeree-Overflakkee met ruim 2.350 huurwoningen, inclusief vijf woonvoorzieningen. Ons bezit staat in de dorpskernen van Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Herkingen, Melissant, Middelharnis, Ooltgensplaat, Sommelsdijk en Zuidzijde.

FidesWonen ontstond op 18 november 2011 door een fusie tussen Woningbouwvereniging Den Bommel, Bouwvereniging Sommelsdijk en Woningbouwvereniging Dirksland. De laatste is (als oudste van de drie) de formele rechtsvoorganger van FidesWonen en is bij notariĆ«le akte opgericht op 20 juli 1916. 

FidesWonen is vooral een betrouwbare, klantgerichte, maatschappelijke onderneming met een duidelijke vangnetfunctie. Primair zijn wij er voor die mensen die om welke reden dan ook niet in hun eigen huisvesting kunnen voorzien. Als FidesWonen leveren wij onze bijdrage aan het verhogen van het woon- en leefgenot van de mensen die dat nodig hebben. Als huisvester leveren wij een belangrijke bijdrage aan een integraal aanbod op het gebied van welzijn en zorg. FidesWonen werkt daartoe actief samen met onze klanten en samenwerkingspartners.

FidesWonen heeft haar kernwaarden, missie en visie geformuleerd voor de komende jaren. Deze dienen als basis voor ons handelen waarin de mens centraal staat.

Kernwaarden

- Betrouwbaar
- Menselijke maat in wonen
- Eenvoudig en doelmatig
- Modern vakmanschap
- Dynamisch en duurzaam
- Laagdrempelig en transparant

Missie

'waar we voor gaan, onze drive'

Wij bieden zekerheid in wonen op Goeree-Overflakkee, primair voor mensen die daar zelf onvoldoende in kunnen voorzien.

Visie

'wat we vinden, onze opvatting'

Wij zijn een betrouwbare wooncorporatie op Goeree-Overflakkee die zich richt op diverse doelgroepen die onvoldoende in staat zijn in de eigen woonwensen te voorzien.
Wij staan daarbij midden in de samenleving.
Wij dragen vanuit een dynamische werkwijze zorg voor huisvesting op maat. Rekeninghoudend met een continu veranderende maatschappelijke omgeving.
Wij investeren in een duurzame woon- en leefomgeving, met eenvoud en doelmatigheid, vanuit modern vakmanschap.
Wij zijn laagdrempelig en transparant, waarbij in ons handelen de menselijke maat centraal staat.
Wij zijn aanspreekbaar op waar wij voor staan.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden