Nieuwsbericht

Persmoment commerciële ruimten Hart van Dirksland

Publicatiedatum: 09-07-2013

Kloppend Hart van Dirksland is centrum van voorzieningen

DIRKSLAND - Het nieuwe Hart van Dirksland krijgt steeds meer vorm. Na de oplevering, naar verwachting eind september, zal het echt gaan kloppen. Peter Klink geeft namens FidesWonen aan dat de woningcorporatie met 'het Hart' bewust heeft gekozen voor het bijeenbrengen van oud en jong. "Wat betreft wonen, maar ook door de diverse voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn. Zo is een project ontstaan dat wonen, zorg en welzijn op een goede manier combineert. Een aanwinst voor het dorp en haar inwoners. FidesWonen realiseert nieuwe levendigheid in het dorp en zorgt voor belangrijke toevoegingen aan de 'zorgkern Dirksland'."

"Je ziet in veel dorpskernen verschraling van het voorzieningenniveau", zegt architect Krijn Ratsma. "Maar in het Hart van Dirksland komen vijf voordeuren met publieke functies. Dat gaat een hoop levendigheid terugbrengen in het dorp." De ontwerper van 'het Hart' heeft de vijf voorzieningen gesitueerd achter twaalf gevels. "Dat maakt het kleinschalig, passend bij het dorp."

Welke voorzieningen komen er in het Hart van Dirksland?

Careyn. "Wij werken dicht bij de klant met kleine wijkteams. Vanuit ons wijkgebouw in 'het Hart' gaan we de thuiszorg uitvoeren. Klanten kunnen ook naar ons toe komen voor de uitleen of om vragen te stellen. Daarnaast krijgen we een dagactiviteitencentrum in ons nieuwe pand. Daar bieden we mensen structuur in hun dagbesteding. Ze kunnen er een hobby oppakken, geheugentraining krijgen of bewegingsactiviteiten doen. Dat werkt ook ontlastend voor de mantelzorger. Wij zijn blij met onze prachtige nieuwe locatie in het hart van de Dirkslandse samenleving. Ook prettig: de lijnen met andere zorgaanbieders zijn hier zeer kort." (Agma Spit, Rick Poppen, Cisca Engelman en Irna Spee.)

Centrum voor Jeugd en Gezin. "Dirksland krijgt een heel mooi en laagdrempelig bureau, voor de zorg aan kinderen van 0 tot 19 jaar. Dé plek voor ouders en verzorgers, kinderen, jongeren en professionals om hun vragen te stellen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. In onze nieuwe locatie zijn we optimaal in staat om opgroeien zo gezond en veilig mogelijk te maken. Op donderdag is logopediepraktijk K. Aalbers aanwezig voor mensen die stotteren of met bijvoorbeeld stemklachten, articulatieproblemen en ademhalingsklachten." (Simone Hartog en Karin Aalbers.)

Mediq Apotheek. "Eindelijk! Wij zijn al vanaf 2007 bezig met het voorbereiden van de verhuizing. Ons huidige pand laat veel te wensen over, hoewel de klant er weinig van merkt. Wat ze in de nieuwe apotheek kunnen verwachten? Meer privacy omdat we een spreekkamer krijgen. Meer ruimte. Een uitgifte-automaat voor medicijnen. Op 1 november gaan we over. We zien er erg naar uit." (Boudewijn van den Aarsen.)

Fysiotherapiepraktijk Koese. "In het nieuwe pand kunnen we veel meer kwaliteit bieden. Er zal onder meer een kinderfysiotherapeut komen werken, zodat kinderen dicht bij huis terecht kunnen en niet meer naar ons pand in Middelharnis hoeven te komen. Er komen prima oefenmogelijkheden, ook voor de dagopvang van Careyn. Men kan binnendoor naar onze oefenzaal komen, heel handig. Kwaliteit en nabijheid, dat is de kracht van 'het Hart'." (F.G. Koese.)   

Kinderopvang 't Voortvarend Scheepje. "Wij bieden opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voorheen zaten we ook op deze plek, in het oude gebouw van de Rabobank. We zijn erg blij met ons nieuwe pand. Het is groot en licht. Er is veel speelruimte, een écht kinderdagverblijf met een fijne buitenruimte. Ideaal!" (Inge Hubregtse.)

In opdracht van FidesWonen realiseert Aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk het Hart van Dirksland. Er is uitvoerig overleg geweest met Careyn, Centrum voor Jeugd en Gezin, Mediq Apotheek, fysiotherapiepraktijk Koese en kinderopvang 't Voortvarend Scheepje. "Intensief en heel harmonieus", zegt uitvoerder Jan Willen Visser. "Het Hart van Dirksland is een verrijking voor het dorp. Iets om trots op te zijn."

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden