Nieuwsbericht

Boom geplant bij nieuwbouwproject Den Bommel

Publicatiedatum: 13-01-2014

Een prachtige Amberboom; Leen Breeman van gemeente Goeree-Overflakkee én huurder van een van de nieuwe woningen/appartementen van FidesWonen in Den Bommel plantte deze ter completering van een (ver)nieuw(d) stukje Den Bommel.

6 januari reikte FidesWonen de sleutels uit aan de toekomstige bewoners van de dertien seniorenwoningen en vier seniorenappartementen en donderdag 9 januari werd hier een feestelijk tintje aan gegeven met het planten van de laatste boom in het hofje tussen de nieuwe woningen. De heer Breeman schepte met verve en onder toeziend oog van zijn toekomstige buren, medewerkers van gemeente Goeree-Overflakkee, Boeter Bouwbedrijf en de architect Born netjes de laatste aarde in het plantgat. FidesWonen had hem gevraagd deze handeling te verrichten omdat hij uit hoofde van zijn functie bij de gemeente het beplantingsplan had gemaakt, samen met zijn vrouw een van de appartementen van het nieuwbouwplan heeft betrokken èn een rasechte Bommelaar is. Een taak die hij op deze winderige dag samen met zijn zwager, ook een bewoner van het plan, zichtbaar met plezier uitvoerde.

 

Eerder was het gezelschap in de Bommelstee bijeen waar Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen in een kort praatje refereerde aan alle hoogtepunten van dit mooie stukje dorpsvernieuwing in Den Bommel. Allereerst verwelkomde hij de bewoners van de 4 appartementen en 13 woningen aan de Anthonij van Welstraat en de Oranjestraat. Ook feliciteerde hij de betrokkenen van het project met het mooie resultaat. De oude bebouwing ging in oktober 2012 tegen de vlakte. Iets meer dan een jaar later kunnen de nieuwe bewoners verhuizen. ‘De uitkomst van de uitstekende samenwerking tussen Boeter Bouwbedrijf, Architectenbureau Born, de gemeente Goeree-Overflakkee, de diverse nutsbedrijven en de projectleider van FidesWonen Jan Maliepaard. Deze laatste heeft veel tijd en energie gestoken in een goede communicatie tussen alle betrokken partijen en dat hebben wij terug gezien in de korte bouwtijd.’ aldus Van der Valk. Zijn uitspraak dat de mooie zomer daaraan ook had bijgedragen werd enigszins genuanceerd door de uitvoerder van Boeter, Cor Lugtenburg, die allen herinnerde aan de periode van vorstverlet vorig jaar februari.

De bewoners zijn zeer tevreden met hun nieuwe woning. Bijna allemaal woonden ze al in de kern Den Bommel en zij zijn blij dat ze hier kunnen blijven wonen. In dit project aan de Anthonij van Weelstraat en de Oranjestraat, op de plaats waar eerder oude woningen gesloopt zijn, verrezen het afgelopen jaar zeventien seniorenwoningen. Naast een dertiental grondgebonden woningen, verdeeld over twee blokken, bouwde FidesWonen ook een appartementengebouw met vier woningen. Deze staat met een trappenhuis met lift in verbinding met de bestaande gestapelde seniorenwoningen aan de Nassaustraat en de Schoolstraat. De oude bebouwing die bleef staan, wordt door de koppeling met de nieuw gebouwde appartementen weer goed geschikt voor de doelgroep senioren. Al met al een mooi stukje dorpsvernieuwing in Den Bommel.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden