Nieuwsbericht

FidesWonen draagt bij aan de realisatie van Dorps Voedselbosje in Melissant

Publicatiedatum: 15-06-2017

Beste sponsors van het Dorps Voedselbosje Bouwdijk te Melissant,

Mede door jullie is het Dorps Voedselbosje Bouwdijk gerealiseerd en staat het er schitterend bij, er wordt zelfs al flink uit gesnoept. Vrijdag 30 juni vanaf 11.00 gaan we met groep 4 van de OBS Roxenisse de tuin feestelijk openen.
Iedereen is welkom en deel onderstaande dan ook waar mogelijk!

PERS BERICHT:
Kinderen maken insectenhotel voor nuttige insect

Opening Dorps Voedselbosje Bouwdijk

MELISSANT – Het Dorps Voedselbosje aan de Bouwdijk wordt 30 juni feestelijk geopend. Het is een plek voor iedereen om te snoepen van het fruit, te spelen en te ontmoeten en genieten van het uitzicht. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom. Leerlingen van de basisschool, sponsoren en belangstellenden zijn er bij.

In januari 2016 namen Bouwie Greenman & Nienke Steinfort het initiatief met enkele vrijwilligers een stukje vrijgekomen Bouwdijk om te toveren tot een voedselbos. Bouwie: “Een voedselbos is een door mensen gerealiseerde plantengemeenschap met een heel hoog aantal eetbare soorten. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van ecologische principes, die kenmerkend zijn voor een natuurlijk bos. De Nienke & Bouwie, hebben als doel Melissant te vergroenen met veel eetbare soorten en weinig onderhoud.”

Er is hard aan gewerkt en het resultaat is prachtig. Door gevlochten fruitbomen is er een groene tunnel ontstaan. Er slingeren paadjes, langs de verschillende bedden met fruitstruiken, kruiden en andere nuttige planten. En op de Prunusbank kan je uitrusten om te genieten van het prachtige uitzicht. Wie belangstelling heeft om mee te werken en te oogsten kan zich aanmelden als vrijwilliger bij Nienke en Bouwie tel: 06 23314055 en (06) 40 73 28 77 of 
bouwiethegreenmanprojectnl

Insectenhotel
Natuurlijk kan een insectenhotel hier niet ontbreken. Leerlingen van plaatselijk OBS Roxenisse bouwden een winterschuilplaats voor nuttige insecten en dat wordt 30 juni geplaatst aan de voet van het welkomstbord.

tekst en foto Maria Evers

The Greenman Project
(06) 23 31 40 55
bouwiethegreenmanprojectnl
Skype/ facebook:bouwie.greenman
http://www.thegreenmanproject.nl

Kijk ook een naar ons grootste project: https://www.hetlevendedorp.nl

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden