Nieuwsbericht

Feestelijke eerste paal Groene Zoom

Publicatiedatum: 01-06-2015

Op donderdag 21 mei was het zo over: de eerste paal van het nieuwbouwproject van 26 appartementen aan de Groene Zoom van wooncorporatie FidesWonen ging de grond in. Onder toeziend oog van vele belangstellenden bediende Rien Beijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de corporatie de heistelling. Hierbij werd hij bij de laatste klappen in een feestelijke confettiregen gezet door twee terugkerende huurders. Zij woonden in de inmiddels gesloopte flat en keren terug naar het complex bij de oplevering in het eerste kwartaal 2016.

Voorafgaand aan het heien van de paal blikten Gert-Jan van der Valk (directeur-bestuurder van FidesWonen), wethouder Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee en Arno Hokke (directeur van de aannemer, bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam) terug en vooruit op dit bijzondere bouwplan aan de rand van Sommelsdijk.

‘De eerste flat op Goeree-Overflakkee voldeed na 40 jaar trouwe dienst niet meer aan de eisen van deze tijd’, aldus Van der Valk. ‘FidesWonen heeft grootschalige renovatie overwogen, maar de kosten daarvan waren zo hoog en de mogelijkheden bleven beperkt. Daarom staan we vandaag op de bouwplaats voor de feestelijke eerste paal van een appartementencomplex met 26 betaalbare, energiezuinige woningen met een schitterend uitzicht over de polders.’

Met het ontwerp is uitdrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de huurders van de oude flat. Zo gaven zij aan dat ze voorkeur hadden voor ligging van de woonkamer en het balkon op het westen. Dit betekent het mooiste uitzicht en profijt van de avondzon. Ook duurzaamheid was een belangrijk item waar architect Casa Ratsma uit Dirksland rekening mee moest houden. En dat is gelukt! Ook de gemeente was content met de sloop en nieuwbouw van de flat en de vergunningverlening verliep soepel.

Nu de heipalen in de grond zitten, gaat de bouw echt starten. Bouwonderneming Stout verwacht het complex op te leveren in het eerste kwartaal van 2016. FidesWonen start in juni met het toewijzen van de woningen. In maart organiseerde FidesWonen een drukbezochte inloopavond over het appartementgebouw. Reeds vele belangstellenden hebben zich ingeschreven om in aanmerking te komen voor een woning aan de Groene Zoom.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden