Wonen en zorg

FidesWonen is in het bezit van diverse zorgcomplexen en appartementen. Omdat bij deze woningen alles gelijkvloers is, is het mogelijk dat ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Wie thuis verzorging, verpleging of huishoudelijke hulp nodig heeft, kan een beroep doen op thuiszorg. Ouderen, chronisch zieken of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen voor thuiszorg in aanmerking komen. De overheid wil dat thuiszorg makkelijk toegankelijk is en dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

 

Thuiszorg vanuit de Wmo

Wie huishoudelijke hulp nodig heeft, kan terecht bij de gemeente. De meeste gemeenten hebben een Wmo-loket voor vragen over zorg en ondersteuning. De gemeente gaat met de cliënt na wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk dat mensen zelf verantwoordelijkheid nemen om zorg te organiseren. Familie en vrienden kunnen bijvoorbeeld meehelpen bij de benodigde ondersteuning.

 

Thuiszorg vanuit de AWBZ

Voor thuiszorg vanuit de AWBZ is een indicatie nodig van het CIZ. De volgende soorten van hulp thuis zijn mogelijk: verzorgingshuiszorg of verpleeghuiszorg; hulp na een beroerte of hartinfarct; hulp bij psychische problemen die met ouderdom te maken hebben (psychogeriatrie).

 

Keuze zorgaanbieders

Zowel thuiszorgorganisaties als verpleeghuizen en verzorgingshuizen leveren zorg bij mensen thuis. U als cliënt kiest zelf een zorgaanbieder. Op Goeree Overflakkee zijn een viertal zorgaanbieders actief; Buurtzorg, Careyn, Cura Mare en RST.

Onderstaande websites geven u voldoende informatie over de thuiszorg die geboden wordt op Goeree Overflakkee. U kunt hiervoor op het logo klikken.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden