Verkoop informatie

 

Algemeen 

Een aantal bestaande huurwoningen wordt door FidesWonen verkocht. In eerste instantie wordt aan de zittende huurder de verkoopwoning aangeboden. Als de zittende huurder niet wenst te kopen, wordt de woning bij mutatie in verkoop gezet. Huurders van FidesWonen krijgen voorrang ten opzichte van overige kopers om deze woning te kopen. 

Kopen met korting

Als huurder van FidesWonen koopt u een woning met huurderskorting. Deze korting is maximaal 5% van de koopsom en is gebaseerd op het aantal jaren dat u een woning van FidesWonen huurt. U krijgt per huurjaar 1% korting.

Ook als u geen huurder bent van FidesWonen kunt u een korting krijgen, dit noemen wij de inkomenskorting. De inkomenskorting is 5% van de koopsom en is inkomensafhankelijk.  U ontvangt de inkomenskorting indien het (bruto belastbaar) verzamelinkomen van u en uw eventuele partner lager is dan € 40.349. (prijspeil 2017).

Indien u zowel huurder bent van FidesWonen en uw verzamelinkomen lager is dan       € 40.349, dan kunt u maximaal 10% korting op de koopsom ontvangen. Het kopen van een woning via FidesWonen levert u dus een aanzienlijke korting op.

Alle bestaande koopwoningen van FidesWonen worden verkocht tegen taxatiewaarde. Deze waarde wordt vastgesteld door een erkende onafhankelijke taxateur. 

Voorwaarden

Aan de verkoop van een corporatiewoning zijn voorwaarden gekoppeld. Hierover wordt u persoonlijk geïnformeerd.

Interesse?

Reageren op een van de woningen uit ons woningaanbod is eenvoudig: U neemt contact op met Petra van der Waal-Kom via info@fideswonen.nl of belt met 0187-890400. Zij informeert u graag over de woning en uw mogelijkheden en de bijbehorende voorwaarden. Natuurlijk kunt u ook direct een afspraak maken om de woning te bezichtigen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden